maanantai 25. huhtikuuta 2016

Radalla pissaa pidätellen

Sunnuntaina oli taas kisapäivä, kun suunnattiin yliopiston heppakerhon järkkäämiin rataharjoituksiin Espooseen. Kuvio oli sama kuin viimeksi, minä ja Fiipan vuokraaja kimpassa liikkeellä, ja yhtä mallikkaasti saatiin alkusoitot hoidettua, hevonen koppiin ja itsemme paikanpäälle.
Kaikki ratsastuskuvat otti Mika Leppäkoski, kiitos!

Oltiin hyvissä ajoin ja ehdittiin siinä ihmetellä ja katsella, taluttaa ja harjailla hevosta ja kerrata ratoja. Itsehän ajattelin, että kokeilen taas tuota b:n rataa, kun tarjolla oli simppeli K.N. Special.
Firre oli juotettu aamulla, joten ehkä siitäkin syystä pissahätä alkoi painaa. Firre vaan on sellainen hevonen, joka ei pissi ulkona, ei tarhassa, eikä kentällä, vaan panttaa aina talliin asti. Siinähän poika sitten letkutti ja kertaalle jo asettui tähän pissaamis-asentoon, mutta eihän sitä kovalle pihamaalle voinut lorottaa.

Menin selkään, verkkailin rennosti, ettei hepo vaan väsähdä. Käveltiin kaksi meitä edeltävää ratsukkoa ja taas Filppus yritti pissiä, mutta ei onnistunut. Ujopissa. Sitten kun oli aika ravata, ei hevonen halunnut liikkua ollenkaan. Töks, askel, käyntiin. Ja minä paukutan ponipohkeilla ja kaksi askelta, käyntiin. Hevosella oli siis selvästi niin kova pissahätä, ettei huvittanut juosta.



Kiva homma. Näissä tunnelmissa radalle. Ja siinähän sitten puskin hevosta eteenpäin, jota en yllättäen saanut ihan avuille, jolloin istuminen oli hieman vaikeaa ja noh, näky ei imartele ketään. Laukkaosuus sentään rullasi kivasti ja arvostelupaperin loppuosa on pelkkää 6:sta. Mutta "energiaton" raviosuus söi kokonaispisteet alas ja prosentteja saatiin lopulta 54 ja rapiat.


Toki olisin voinut ratsastaa paremmin, mutta rahkeet ei riitä. Kaikki keskittyminen meni hevosen kuljettamiseen eteenpäin, siinä tuli voltista vähän pieni ja pisteet eivät olleet täysin kohdallaan. Sanottakoon myös, että oma hahmotuskykyni on sen verran huono, että jos kentän laidalla ei ole niitä varsinaisia kirjaimia, niin on muuten vaikeaa osua oikeaan kohtaan :D


Noh, hevosta ei voi syyttää, enkä itseänikään ruoski. Edellispäivänä ratsasti hienosti ja hevonen oli super, tämä päivä meni molempien osalta pipariksi, kumpikin alisuoritti, mutta selvittiin yhdessä. Sittenpä oli vuokraajansa vuoro taas ja yhä edelleen Firre roikotti vehkeitään ja yritti pissiä, jolloin kehotin heitä vähän juoksemaan, josko sitten on vaan pakko tyhjentää se rakko. (Ehdotin myös kannuksien survomista munuaisiin asti, mutta se oli vitsi, ehkä.) Ja juuri ennen rataa se vihdoin tapahtui: Pissa.


Firre "kusi kuin hevonen" tai kuten "palomiehen hevonen". Lätäkön kelluessa kentän pinnassa kaikkien olo helpotti ja hevonen alkoi ravaamaan. Ihan oikeasti, hienosti, isosti. Ja siinäpä taas ihailin uljasta mustaa, kun hän liisi menemään ja haki oman luokkansa voiton, jolloin reissu ei ollut yhtään turha.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti