tiistai 27. tammikuuta 2015

It's a lifestyle


Kuten aiemmin mainitsin, tulin muuttostressin sekoittamana tilanneeksi hyvänmielen paketin horzen verkkokaupasta. Raha ei tee onnelliseksi, mutta hevosvarusteita sillä saa, joka liippaa hyvin läheltä.


Hörhelö sinisessä ulkoilupuvussaan.



Ostoskoriin päätyivät mm. uusi satulavyö, tarha- sekä ratsastussuojat, kisatakki kevätkautta ajatellen ja parit pintelit, jotta saadaan väriskaalat kuntoon satulahuopien kanssa.

Itse olen ollut Horzeen todella tyytyväinen, sillä nettikaupasta tilaaminen käy niin kovin helposti, omaan budjettiini nähden liiankin helposti ;)  Horzen omat tuotteet ovat yleensä hinnaltaan huomattavasti edullisempia kuin vastaavat "merkkituotteet", mutta laadussa ei ole minun kokemukseni mukaan ollut mitään valittamista. Käyttötavaraa kaikki hevosvarusteet kuitenkin ovat ja kovassa käytössä ne kuluvat.

Jouduin taannoin heittämään yhdet ratsastushousut roskiin ja jäin miettimään, että kyseiset pöksyt ostin Horzelta varmaan 6 vuotta takaperin. Aika hyvin olivat kestäneet, sanoisin!






Herkkähipiäinen Zeta alkoi talven alkaessa kaljuuntua kainaloistaan, kun hän vaihtoi karvaa vähän liiankin innokkaasti. Aikani tarkkailin kainaloiden tilannetta, joista tavan nahkavyö söi karvoja hitaasti mutta varmasti, ja päätin, että nyt on lampaankarvaisen vyön paikka. Näitähän on tarjolla pelkkinä pehmusteina sekä lampaisina vöinä, ja vertailussa voitti tämä Harleigh -koulusatulavyö. Voimme sitten kesän ja hikoilun tullen taas siirtyä käyttämään vanhaa nahkavyötä, kun näin talviaikaan tämä palvelee hienosti. Eikä muuten hankaa eikä paina!!

Laval -suojat
Lisäksi aikaisemminkin jo tuskailemani suojaongelma pakotti etsimään uusia kouluratsastussuojia, jotka eivät hankaisi herkkiksen jalkoja. Tällä hetkellä näyttää hyvältä, vaikka puhtaan lumisella kentällä onkin ollut hyvä käyttää varmoja pinteleitä. Ja kyllä, monet pintelit sekä pintelipatjat ovat nekin Horzen omaa mallistoa, hintataiston helposti voittaneina.

Näin hokkiaikaan Zeta joutuu käyttämään tarhasuojia sekä putseja, koska herra koheltaja on varsin tapaturma-altis. Alkuun suojat oli vain etujaloissa, mutta kunnes eräs talvipäivä löysin hänet tarhasta kiitettävän kokoinen verikimpale takasääreen jäätyneenä (kiitämme kovaa pakkasta, haava oli mennyt umpeen ja tullut kylmätyksi luontoäidin toimesta nopeasti) totesin, että parempi pelata varman päälle ja iskeä suojat myös takasiin. Ruunat kun tarhaavat kimpassa, saattaa vauhtia ja tanssiliikkeitä olla reiluissa määrin. Better safe than sorry.

Herkkähipiäiselle tarhasuojien löytäminen onkin sitten taas asia erikseen, mutta Horzelta onneksi löytyy näitä kevyitä suojia. Teddykarvainen sisäpinta ei hankaa, mutta antaa suojalle sen verran massaa, että suojaavat kolhuilta. Nämä "lärpäkkeet" ovat aikas huiput!
Lisäksi iloitsen tietenkin värivaihtoehdoista, joilla sain Mister Zetan tarha-asun kruunattua.

Uusi riimu kuului toki asiaan, mariininsinisenä tietysti.

Nice-riimu.

Ostoshuumassani tulen napanneeksi kyytiin myös pehmustesetin. Nämä viritettynä kunnon nahkariimuun takaavat oikein tyylikkään (tai no, makuasia) kuljetuslookin. Sisälläni elää edelleen se hölmö pieni ponityttö, joka näki hienoja kisahevosia kaikki paikat pehmustettuna - ja toteuttaa tätä mielikuvaa nyt omalle kopukalleen. Jotta tätä viritelmää päästäisiin jopa käyttämään, pitäisi varmaan lähteä valmennustunnille jonnekin toiselle tallille, mutta eiköhän me pian ehditä.

Lisäksi kun nyt tuote-esittelyä harrastetaan täytyy mainita myös tämä Equifixin nahkabalsami, joka oli todella positiivinen yllätys! Mehiläisvahaa sisältävä balsami tuntuu ja tuoksuu hyvälle, ja jättää nahan mielestäni varsin miellyttävän tuntuiseksi. Iso peukku!


Ja vaikka tämä hankita tulikin tehtyä jo syksymmällä, joudun ilokseni
toteamaan olleeni väärässä.
Supreme Desta -chapsit
Tilasin nimittäin jotkut keinonahkachapsit kakkoschapseiksi ja olin hieman pettynyt. Kyseisen chapsin nilkkaosa oli niin reilu, että se vähän hölmösti lerpsotti sirojen kenkieni kanssa. Nyt talviaikaan kun käytössä useimmiten onkin talviratsastuskengät, aika jykevät sellaiset, ovat nänä kyseiset chapsit ainoat, jotka mahtuvat nilkasta asiallisesti reilummankin kengän päälle.

Onhan se varsin kiva voida kylmilläkin keleillä näyttää asialliselta, eikä vaan humpsutella kuomat jalassa puskailu-tyyliin menemään!

Nyt on kuitenkin mitta (ja kaapit) täynnä. Ostokset saavat olla vähäksi aikaa tehty. Uutta ulkoloimea kyllä katselen kirpparilta, kun pojat ovat tehokkaasti silpunneet Zetan takkia, mutta kaikki muu tarpeellinen ja tarpeeton saa jäädä hetkeksi kummittelemaan kaupan hyllylle.

Tulin nimittäin keksineeksi aivan uuden rahareiän, mutta siitä myöhemmin lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti