lauantai 12. joulukuuta 2015

Joulukalenterin luukut 11&12: Joulukuvia

Muutaman vuoden minulla on ollut tapana ottaa typeriä joulukuvia ja teettää näistä sitten omat joulukortit. Ajatus on varsin hauska, sillä itse ainakin vastaanotan mieluummin omaperäisiä ja henkilökohtaisia terveisiä, kun jonkin cittarin kassalta matkaan napatun tonttukortin. Tai noh, kortti kuin kortti on kiva, jos sellaisia sattuu enää saamaan, mutta vähän erikoisempi on silti hauskempi!

Fifi ei erityisemmin arvostanut päähinettään, tai koko kuvaustouhua :D


Näinpä nappasin taas eräs aamu hovikuvaajani kyytiin ja hurautettiin tallille. Lumesta ei ole tietoakaan täällä etelässä, joten maisema jätti toivomisen varaa, mutta sille emme valitettavasti voineet mitään tehdä.

Aurinko kylläkin suostui paistamaan, mutta koska vanha kamerani ei tosiaan ole mikään maailman paras vekotin, tuli aika monesta kuvasta sitten ylivalottuneita. Lisäksi rotisko alkaa tosiaan osoittaa hajoamisen merkkejä, nimittäin automaattinen tarkennus ei toimi kovin hyvin. Moni muuten onnistunut kuva ei ollut tarkka ollenkaan. Lisäisin sen uuden kameran sinne joululahjatoivelistalle ;)


Kuvien osittain kehnoa laatua piti sitten hieman lähteä parantelemaan jollain muokkauksella. Minullahan ei uusimalla läppärillä ole minkäänlaista kuvanmuokkausohjelmaa, tuli oikein ikävä sitä ikivanhaa photoshoppia joka minulla nuorempana oli. Mutta niinpä ystäväni google taas auttoi hädässä ja löysin tuollaisen ihan netissä toimivan muokkausohjelman: Pixlr Online photo editor.
Helppoa ja näppärää, tuolla vehkeellä näitäkin kuvia on nyt muokkailtu.





Mitään järin hienoja nämä muokkaukset eivät ole, tiedetään, mutta ihan hauskoja kuvia kaiken kaikkeaan, eikös? Pieni Fifi-poro ja apurinsa Alli Adalmiina Tötterström lähettävät pirteitä terveisiä!



2 kommenttia:

  1. Minäkin olen aina halunnut tuollaiset poronsarvet ponille, mutta jostain syystä en kuitenkaan ole koskaan raatsinut niitä ostaa. Melkein viikonloppuna ajoin jo Hööksiin sellaisia ostamaan, mutta sitten tajusin, ettei kukaan meistä kuitenkaan tulisi mitään kuvia ottamaan.

    Kivoja kuvia teillä!

    VastaaPoista
  2. Enpä ole itsekään raaskinut ostaa noita jouluhärpäkkeitä, onneksi tallilla on punaisia vilttejä ja tallin omistajalla oli nuo sarvet ja jotkut hevosen tonttulakit, joita sain lainata. Omakin tonttulakki taitaa olla jostain Eurokaupasta pikkurahalla ja koiran kiusana vuosi sitten olleet poronsarvet oli jotain jämäerää Tiimarista :D Tarkka markka ja silti onnistuu tämä pelleily!

    VastaaPoista