torstai 17. maaliskuuta 2016

Satulashow vol. 746

Noniin. Kuten ehkä muistatte, on tässä satuloiden kanssa pelleilty jo pidemmän aikaa. Nyt alkaa jo näkyä hieman valoa tunnelin päässä.

Hommahan meni siis niin, että ostin loppusyksystä koulusatulan, joka osottautui käytössä sittenkin huonoksi valinnaksi. Fifin lapakuopat saivat satulan keikkaamaan, myös geelitäytteen kanssa. Sittemmin vaihdettiin Zetan vanhaan satulaan, joka oli jo parempi vaihtoehto, mutta selkärangantilaltaan vähän kyseenalainen.


Hipposportin Atte kävi tuossa taannoin tallilla sovittelemassa kaikille satuloita ja vaikka tuo Kieffer ei nyt tosiaan ollut huono, oli parempaakin tarjolla. Atella sattui olemaan autossa mukana Prestigen Roma, koulupainotteinen yleissatula, joka istui Fiipalle mainiosti. Uudenmallisessa satulassa on selkärangantilaa kiitettävästi, joten jes.

Siinä kun jatkettiin sovitusrumbaa, istui juuri tuo kyseinen Roma toiselle hevoselle myös upeasti. Niinpä tämä satula merkattiin tuolle hevoselle ja Atte muisteli hänellä olevan varastossa ihan koulumallin Roma, joka käytiin sitten Fiipalle hakemassa, Tätä satulaa Atte ei siis ehtinyt omin kätösin Fifille sovittaa, mutta mallin piti olla niin sama, että pitäisi sopia.

Satula haettiin, Fifi liikkui sillä viikonlopun vuokraajansa kanssa ja tämä vähän epäili. Itse pääsin vihdoin myös kokeilemaan ja sen lisäksi, että satula oli isoine polvitukineen taas itselleni vähän vaikea, se otti toden totta keventäessä säkään kiinni. Se siitä sitten.


Onneksi tämä alkuperäinen Roma ei sitten kokeilussa ollutkaan tälle toiselle hevoselle ihan kymppi, joten nappasin sen hyvällä omallatunnolla vielä kokeiluun ja yllätyin suuresti, kun Pappahevonen ravasi isommin kuin aikoihin. Selvästi kelpasi. Yleissatulassa on itsellekin helpompi istua, joten mukava satula kaikin puolin. Ruskea se toki on, ja yleismalli, eli ostoslistalle päätyi ruskeat suitset (minua jostain syystä vaivaa aina eriväriset suiset ja satula) ja pitkä. ruskea vyö, sekä yleishuopia, mutta tässä rahanmenorumbassa ollaan jo niin syvällä, että menkööt :D

Nyt löydettiin siis satula, jolla pitäisi tulla toimeen pidemmän aikaa. Koputtelen puuta, ettei Firre nyt ala kehittämään lihasta siihen malliin, että tämäkin satula lakkaa istumasta alta aikayksikön, edelleen nimittäin odottelen ilmoitusta välityssatuloiden menneen kaupaksi.


3 kommenttia:

  1. Missä koossa tarvitset ruskeaa satulavyötä? Minulla on 110cm käytetty ruskea nahkavyö, meillä vaihtui ruskeasta mustaan satulaan, ja kyllä, eihän se nyt näytä hyvältä jos on väärää väriä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai ehkä sä ostit sen jo :D
      Joka tapauksessa, jos rungon muoto hevoselle hyvä, niin Prestigen runkoa saa kavennettua ja levennettyä portaattomasti, eikä se ole tolkuttoman kallistakaan. Niin ehkä se toimii sillä pitkään.

      Poista
  2. 130 pituinen vyö oli tarpeen ja tuli tosiaan jo hankittua, kiitos kuitenkin :)
    Toivotaan, että satula tosiaan sopii pitkään, helpottaisi kummasti eloa!

    VastaaPoista