tiistai 22. maaliskuuta 2016

Hemmetin takatalvi

Säästä on turha valittaa, mutta kyllä turhauttaa. Juuri kun kenttä oli saatu kolattua loskan alta näkyviin, lanattua ja se ehti jopa hieman kuivahtaa täydellisyyttä hipoen, tekivät pakkaset ja lumentulo paluun.



Juuri kun ehti toiveikkaana kuvitella, että päästään kunnolla liikkeelle, niin ei sittenkään.
Ja juuri kun tässä ehti jo huokaista vähän helpotuksesta Firren hyvinvioinnin suhteen, hengitti ukkeli tänään hyvin kevyen peltoliikutuksen jälkeen melko raskaasti.


Onko se nyt kevät kuitenkin? (Siite)pölyä ilmassa, vaikka yöpakkaset ylittää kymmenenkin astetta?
Firrehän sai viime keväänä ihan kylmästi puhkuridiagnoosin, jonka kyllä allekirjoitan, sillä hevonen on yskähdellyt nyt vuoden ympäri. Mutta toisen eläinlääkärin ehdotus, että hevosella on vaan raju siitepölyallergia ei ole ollenkaan kaukaa haettu, alkoivathan oireet meillä juuri keväällä.


Oli miten oli, nyt jännittää. Perjantaina olisi tallin omat harjoituskisat esteillä, jonne ollaan kyllä menossa, mutta kentän pohja arvelluttaa. Pelottaa jos Firre aloittaa nyt taas yskimisen tosissaan, joudutaan uudelle kortisonikuurilla ja kuukauden liikuntatauolle. Pelottaa rehellisyyden nimissä, että jos hevonen menee niin huonoksi, että se pitää päästää pois.

Kaunis, rakas kullanmuru

2 kommenttia:

  1. Hei Eva

    Sydäntä kylmäsi kun luin tekstisi - voin vaan yrittää kuvitella miltä sinusta tuntuu. Mutta, takertumatta oljenkorsiin, niin kyllä siitepölyä on jo jonkin verran. En ole koskaan käynyt allergiatesteissä mutta joka kevät toistuu sama: nenä on tukossa tai vuotaa (välimuotoa ei tunnu olevan), silmät vuotaa ja joskus kurkkuakin kutittaa. Aikaisimmillaan saan oireita jo helmikuun loppupuolella, maaliskuussa aivan varmasti. Olen pärjännyt luontaistuotekaupan konstein. Oletan, että hevosillekin löytyy allergialääkkeitä, jotakin mikä helpottaa oloa. Ulkoilun ja muun suhteen pätevät varmaan pitkälti samat ohjeet kuin ihmisille, Allergialiiton sivut ovat hyvä apu.

    Tsemppiä ja parempaa vointia!
    Maarit L.

    VastaaPoista
  2. Tämä on se ainainen pelko sairaan hevosen kanssa uskoisin, joskus se lopullinen raja tulee vastaan. Tai sitten ei. Kun ei voi tietää.
    Mutta oltiin jo yhteydessä Vermon klinikalle, jos tänä vuonna aloitettaisiin lääkitys hyvissä ajoin ennen kuin tilanne leviää käsiin. Josko sitten päästäisiin helpommalla ja ilman pitkiä sairaslomia? :)

    VastaaPoista