maanantai 1. helmikuuta 2016

DIY: Grippipaikat ratsastushousuihin

Haa, askartelujuhlan riemua! Nyt päästään tekemään ihan itse grippipaikat ratsastushousuihin!

Askarteluliikkeistä, esimerkiksi Sinellistä, löytyy pursotettavaa lateksimaalia jarrusukkien tekoon. Sama mömmö toimii loistavasti myös ratsastushousujen grippipaikkoihin. Värejä on tarjolla vaikka kuinka ja grippipaikkojen toteutus on ihan itsestä kiinni, joten vaihtoehtoja on tsiljoonia.



Maali on melkoisen riittoisaa, joten yhdellä pullolla tuunaa aika monet pöksyt. Pullon suutin on kiitettävän pieni, joten halutessaan pullolla pystyy piipertämään vähän upeampaakin kuviota kankaan pintaan, jos osaaminen ja keskittymiskyky riittää ;)

Polvipaikkoihin palluroita, tästä oli hyvä aloittaa.

Itse en näin kokeiluvaiheessa ja tunnettuna mämmikourana lähtenyt liikaa keulimaan. Minulla on nuo yhdet pinkit polvipaikkaiset ratsastushousut, joista olen todennut, että ne kelpaavat juuri keventelyyn. Ilman kokopaikkoja seilaan satulassa kuin mikkihiiri merihädässä, kun pitoa ei vaan ole. Niinpä saatoin uhrata ne huoletta, jos onnistun sotkemaan maalilla housut "piloille". Tosin väliäkös tuolla vaikka lopputulos olisi ruma, aniharvaan kukaan minua tuolla tallilla tarkkailee.


Grippihousujen perään olen haikaillut jo hyvän tovin, mutten ole raaskinut moisia ostaa, kun ehjiä ratsastushousuja löytyy niin monet, että olisi tavallaan turhaa ostaa yhdet lisää, oli ne sitten miten upeat tahansa. No, nyt on grippihousut ja ihan hauskan näköisetkin vielä, vai mitäs sanotte?

Ja vaikka olisikin housut kokopaikoilla, voi grippikuviota tehdä ihan hyvin niihinkin, jos haluaa.

8 kommenttia:

  1. Oo, hyödyllinen vinkki! Eikä laisinkaan hullumman näköinen tulos! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös vaan :) Itsekin yllätyin miten siivoa jälkeä sain aikaan, vielä kun pääsis kokeilemaan, että lisätäänkö pylpyröitä vai riittääkö pito näin!

      Poista
  2. Kerro sitten kun olet käytännössä testannut, että miltä näyttää, kuin pysyvät ja pysyykö satula kondiksessa :) Mulla on yhdet grippihousut joista gripit on lähes kuluneet pois, vois yrittää entrailla niitä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yes sir, oma raportti seuraa :)
      Yhden henkilön tiedän, joka ainakin tykkää näistä omatekoisistakin, eli pitäisi olla hyvät!

      Poista
  3. Wau, nyt täytyy alkaa tuunata vanhoja housuja uuteen uskoon. Kiitos loistavasta vinkistä! Olen mieltynyt housuihin, joissa on kokopaikka + grippi.

    VastaaPoista
  4. Joko olet päässyt testailemaan näitä? :P

    VastaaPoista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista