tiistai 14. heinäkuuta 2015

Hevosvapaa vuorokausi

Perjantaina oli tiedossa varsin harvinaista herkkua, päästiin nimittäin opiskelukavereiden kanssa lähtemään viikonlopuksi mökille. Tai no, muut viettivät metsässä koko viikonlopun, itse elukoiden takia olin paikalla vaan yhden yön. Mutta voin kyllä sanoa, että yksikin hevoseton vuorokausi oli aikamoista luksusta, kun sai vaan olla ja nauttia hyvässä seurassa, ja hetkeksi unohtaa kaiken tämän kuran, jota tässä on ollut.

Koiralla oli kamala nälkä koko ajan.

Puusauna lämpesi, grilli tirisi ja pääsin heittämään talviturkin vihdoinkin. Järvivesi oli hieman vilpoista, ja illalla sujahdin melko aikaisin makuupussiin lämmittämään jäisiä varpaitani. Tämä johti pian nukahtamiseen, ja kaverit ihailivat unenlahjojani, kun olivat kekkuloineet ja melunneet siinä ympärillä yön pikkutunneille saakka ja minä vaan nukuin. Tuli kai tarpeeseen.

Eikö huonolaatuinen puhelinkuva järvimaisemasta ole se juttu ?

Aamulla olisin mieluusti nukkunut pitkään, mutta rakas koirani oli asiasta eri mieltä. Hän venkuloi ja tepasteli kunnes mamma heräsi, kellohan oli kahdeksan. No, ei kai siinä. Koira aamu-uinnille ja onneksi pojat alkoivat heräillä samoihin aikoihin, pistivät kahvit tulemaan ja löhöttiin mukavat pari tuntia jutellen, kun muut vielä nukkuivat autuaasti.


Mökkimaisemat olivat aivan superihanat, mustikkavarpuja oli koko pihamaa ja ranta täynnä. Vielähän ei ole mikään mustikan aika, mutta jonkun verran oli kypsääkin marjaa, jotenka samoilin sitten muutaman tunnin pihalla mustikassa. Litran verran sain kerättyä, ja marjat päätyivät äsken hilloksi, tuli hyvää!


 Koira oli aivan onnessaan, ja niin olin kyllä minäkin. Tuntui illalla tosi kurjalta lähteä ajamaan kotiin, kun kaverit jäivät lämmittämään saunaa. Mutta sunnuntaina piti olla taas aamusta Fifin astmapiipun varressa, ei auta itkut markkinoilla.

Mielenkiintoista kyllä, sain tietää, että minulla on toinenkin reissu tuloillaan tälle kesälle. Kissan ja koiran hoito on tosin se suurempi ongelma, kuin itse hevosen, mutta näinkin extempore sain hommat järjestykseen ja pääsen toden totta tutustumaan Firbulan synnyinmaahan loppukuusta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti