keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Firren ruokinta

Ajattelin, että josko sitä jotain asiapostausta kirjoittelisi taas välillä.

Firren ruokinta olisi maailman simppelein, ellei sillä olisi näitä hengitystieongelmia. Ponikoululla hevoset saavat heinät neljästi päivässä, kahdesti säilöä ja kahdesti kuivaa. Fifi tosin saa vaan iltaheinät kuivaheinää ja nekin huolella uppokasteltuna. Määrät tällä hetkellä 2 + 1 + 3 + 3kg.

Väkirehuna poika syö kauraa, 1 + 1 + 1/2l. Tähän olen kyllä kovasti harkinnut jotain lisuketta, jolla poikaan saataisiin vähän energiaa ja puhtia, mutta painoa nostamatta. Suurin osa energialisistä on öljyjä, jotka helposti kertyvät suoraan vyötärölle, mikä ei olisi Pappamobiilin kohdalla ollenkaan toivottavaa. Suosituksia otetaan vastaan.

Iltamössöt kuuluvat meidän tallilla kaikkien hevosten arkeen. Mash-pohjaan (Fifin kohdalla kuivana 2dl) lisätään kivennäinen ja e-vitamiini. Lisäksi poika saa pari mitallista valkosipulia ja ripauksen merisuolaa.

Arvon herra hinkuyskä sai tuossa taannoin myös paketin saksanmaalta. Hänen lisäravinnelistansa sisältää tämän jälkeen myös MSM:ää, inkivääriä, c-vitamiinia ja yrittiseoksen.

MSM on monille tuttu nivelvalmisteena, mutta sen tulehdusta hillitsevä vaikutus on hyväksi myös keuhkoille, myös ihmisille btw! Lisäksi etelämmässä MSM on jo käytössä hengitystieongelmiin, nimenomaan c-vitamiinin kanssa yhdessä. Näinpä otin kokeiluun. Jotkut ovat kovin skeptisiä tämän suhteen, kun rikki kuitenkin on myrkkyä, mutta itse en asiaa tutkittuani löytänyt yhtään tutkimusta, jossa MSM olisi eläimelle tai ihmiselle aiheuttanut ongelmia.

Inkivääri irrottaa limaa ja on tunnetusti kaikessa inhottavuudessaan super-terveellistä. Itse inhoan inkivääriä kaikissa muodoissaan, mutta onneksi minun ei pidäkään näitä mössöjä syödä, hehee!



Lisäksi pappa saa tosiaan yrttiseosta, joka on nimenomaan keuhko-ongelmiin tarkoitettu Bronchial Herb-Mix. Setti sisältää mm. anista, nokkosta, salviaa, timjamia ja mustakuminaa, sekä muita kummallisempia ainesosia.

Tällä kokoonpanolla toivon kovasti pojan oireiden pysyvän kurissa, kunhan olosuhteet pidetään muuten mahdollisimman hyvinä. Toki nyt laidunkaudella pojan pääasiallinen ravinto on vihreää, mutta mätän kauraa poitsulle kyllä aina ennen ja jälkeen liikutuksen.

Makanalta tilaamista voin muuten lämpimästi suositella! Monen tuotteen kilohinnat ovat huomattavasti edullisemmat kuin täällä meillä, ja vaikka postikulut toki ovat korkeat, ei isompaa satsia tilatessa lisähintaa per tuote tule paljoakaan. Tilaaminen oli helppoa, vaikka lähetystä saikin odottaa pari päivää luvattua pidempään, kun jo pelkästään maksun rekisteröityminen ulkomaiselle tilille kesti ainakin omalla kohdallani 2 vuorokautta. Mutta perille tuli ja sitä mitä tilasin, tykkään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti