tiistai 17. helmikuuta 2015

Unelmat todeksi - ja sirpaleiksi

Jokaisen heppatytön unelma lienee se ikioma hevonen. Ja minä päätin, että jos joskus aion sen toteuttaa, sen on oltava nyt.


Selasin ilmoituksia, soittelin ja viestittelin, ja lähdin koeratsastamaan. Hevosia tuli katseltua jos jonkinmoisia, kunnes suoritin pienen Suomi-turneen, Pohjanmaan kautta Keski-Suomeen. Ja sieltä löytyi Floyd.


Minä ihastuin vanhempaan hollantilaiseen herrasmiesruunaan, jolla olisi ikää ja kokemusta, mutta myös aikaa opettaa minulle hyvän ratsastuksen saloja. Ja niinpä Flopsis saapui Siuntioon.


 Pojan saatua levätä ensimmäisen yönsä pistin tallinomistajan ratsastamaan, jotta hänkin tietäisi mikä kopukka talliin on saapunut. Kauaa ei ehditty kenttää kiertää, kun Terhi totesi hevosen olevan epäpuhtaan tuntuinen. Liike ei ollut räikeän ontuvaa, mutta kierroksen vaihtuessa epäsymmetrisyys kyllä oli kyllä huomattavissa. Voi p*ska...


Tarkkailtiin, mietittiin, tutkiskeltiin... Mutta varmuuttahan ei ilman eläinlääkäriä saada, joten Flopsi pääsi eilen Vermoon katselemaan ravureita ja nauttimaan hieman rauhoittavaa. Ja saamaan surullisen tuomion, ettei hänestä tule minun hevostani.


Menemättä sen tarkemmin löydösten yksityiskohtiin voin sanoa, että aktiiviseen käyttöön hänestä ei ole. Joten Floyd lähtee tällä viikolla takaisin ja unelmani hevosenomistajuudesta oli siinä.

Olo on niin pettynyt ja surullinen. Talvikarvainen nalle-hevonen olisi ollut kesän tullen maailman kaunein, parempaan lihakseen ratsastettu ja pyöreyteen syötetty, kiiltävä liitokavio, jolla oltaisiin haettu takuuvarma ruusuke jostain He C-luokasta pikkutyttöjen nenän edestä. Se siitä.


Jos voisi edes sanoa, että "it was fun while it lasted"... Mutta viimeinen viikko on ollut vastenmielinen, epätietoisuutta ja surua täynnä. Hankin hevosen, jolla en päässyt edes kertaakaan ratsastamaan. Hevosen, jota olen yrittänyt parhaani mukaan hoitaa, mutta olla kiintymättä siihen liikaa. Hevosen, joka lähtee pois, tehtyään minut päivän ajaksi maailman onnellisimmaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti