torstai 10. marraskuuta 2016

Winter wonderland


Lunta tupaan, eikä ihan vähää! Etelässä alkoi pyryttää ja pakastaa, sitten lunta tuli vielä lisää. Ja sitten vielä enemmän. Talvi ei yllättänyt autoilijaa, mutta hevosharrastajan kyllä. Tilsakumit? (Viljarshopissa olisi muuten pinkkejä) Hokit? Kuka mitä missä hä?

Onneksi tallista tarhaan on lyhyt matka ja tie tallista maneesiin on tasainen, eikä niinkään jäinen.
Ja kaunista on, niin tavattoman kaunista ja valoisaa. Itse pidän talvesta, kunhan ei tuule (ja ainahan täällä etelässä tulee), mutta pukeutuminen on ikuinen murhe. Sormet ja varpaat palelee ja viimeisimpänä totesin, että joku kypärämyssy tai posket peittävä kauluri taitaa tulla tälle talvelle tarpeeseen.

Niksipirkka: Isoon kottariin sai jopa 4 sankoa ahdattua!

Toinen kurja asia talvessa on vesien jäätyminen tarhoissa. Kokopäivätarhauksessa sitä vettä pitäisi kuitenkin olla, joten nyt saa raahata pihalle kuumaa vettä sankokaupalla, että sulattaa jäätyneen vesiasitan. Ja hiljalleen saavi on umpijäässä eikä sula enää. Ja ennen&jälkeen liikutuksen juotellaan toki myös. Harmittaa, ja pelottaa, sillä en tiedä miten hyvin Ukko tosiaan käyttää vesiautomaattiaan, että juoko se sitten illalla/yöllä miten. Kuivuus ja ummetusähky se tästä vielä puuttuisikin.Ilmojen viiletessä mietityttää myös tuo loimitus. En halua hevosta mitenkään hullun lailla pakata, mutta jos oletetaan, että tänäkin talvena tulee vielä ne paukkupakkaset, pitäisi tässä shoppailla vielä joku paksumpi talliloimi ja yksi ulkotoppis lisää. Eihän tälle rahanmenolle tosiaan näy loppua... :D
Fb-kirppiksiä selaan hurjaan tahtiin, mutta ikinä kun oikeasti etsii, ei löydä juuri sellaista mitä tarvitaan.

Hokeista sen verran, että sain tietooni mainion niksipirkan! Meilläkin kun oli jemmassa viimevuotisia hokkeja harjakassin sivutaskussa, ruosteisia pampuloita. Ei muuta kun öljyyn likoamaan ja ruoste irtoaa kepeästi!

Taattua kännykkäkameralaatua, mutta näkee tuosta nyt sen verran, että oranssin ruosteisia olivat alkuun ja tummia jälkeen. Olisihan nuo varmasti saanut ihan uudenkarheaan loistoon, jos olisi jaksanut hankata ja kiillottaa, mutta suurta intoa ei projektiin ollut. Muutenkin vihaan hokkeja: niiden kiinnittäminen on ainakin itselleni hikinen ja tuskainen homma, sitten niitä tippuu, tulee naarmuja ja irtikään niitä ei keväällä saa ilman hermoromahdusta ja väkivaltaa :D

Mutta talvikausi on pistetty nyt tosissaan käyntiin. Hankikahluu odottaa!

2 kommenttia:

  1. jabakuppi karsinaan on ainakin yksi tapa varmistaa, että siellä tallissa tulee juotua - edes jotain.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Miksiköhän en itse tullut ajatelleeksi...
    Hevonen kyllä pissaa siihen malliin, että selvästi juo, mutta ainahan sitä huolehtii :(

    VastaaPoista