tiistai 16. elokuuta 2016

Tavarataivas

Kaikki pidempään blogia seuranneet tievätät, että rakastan tavaraa. Kaikenlaista hevostavaraa.
Nahkatuotteita, blingiä, koristeita ja tilpehööriä, väriä ja tekstiilejä. Kivoja loimia, kauniita otsapantoja, värikkäitä huopa ja pinteli -settejä, kaikkea.

Firren kanssa jo päätin, että nyt loppuu tuhlaaminen, jos ei tarvita ei myöskään hankita. Piste.
Mutta kuinkas ollakaan tuli uusi hevonen: uudet kamppeet. Onneksi loimikoko on sama, joten yhtä sadeloimea lukuunottamatta ei ole tarvinnut juosta kaupoilla. Fullit suitset sopivat myös, mutta Ukko on tarvinnut vähän erilaista kuolainta ja suojia. Ja ötökkäloimen, riimun, hoitotuotteita jne.

Uutta tavaraa tulee haalittua vähän salaa, puolivahingossa kertyy.
Viimeisimmät ostokset ovat olleet Kingslandin satulahuopa. joka oli pakko käydä Horse&Houndista poimimassa, kun sain lahjakortin käsiini. Huovan normaalihinta oli naurettava, mutta käynnissä ollut huopa-ale ja lahjakortti jättivät huovalle hintaa itse maksettavaksi reilun kympin. Kymmenkertaiseen normihintaan en olisi tuota ikinä ostanut, mutta nytpä sain sen neutraalin värisen huovan, johon voi sitten yhdistellä kaikkia värejä huoletta.



Ötökkäloimensa Ukko tosiaan silppusi tovi sitten, joten jäin selaamaan nettikauppoja, löytyisikö jostain passeliin hintaan uutta. Alennusmyynnit kesätuotteista alkavat olla käsillä, joten monenlaista rättiä kyllä oli tarjolla. Kaikista edullisimpien loimien istuvuutta tosin vähän epäilen, loimen tulisi kuitenkin istua aika hyvin kun se laitumella on päällä 24/7. Börjesiltä lähti sitten tilaukseen kunnon ihottumaloimi, sekä lisää ötömyrkkyä. Nyt on tosin tullut vettä joka herran ikinen päivä, joten eipä ole noille tullut käyttöä.

Lihovan hevosen satulavyö alkaa myös käydä aika naftiksi, kun tuossa Wintecissä on surullisen lyhyet vastinhihnat. Tilasin sitten reilusti pidemmän vyön, joka vaikutti kyllä superhyvältä, mutta olikin sitten turhan pitkä. Kiristettynä se ylsi jo satulan siipien reunoille, joka on koulusatulassa aika kömpelöä. Toivoin saavani saman vyön yhtä lyhyempänä, muotoilu ja pehmeys vaikuttivat tosi hyvältä, mutta tuuriini mukaisesti varastosaldo oli nolla. Jatkan siis etsintöjä.



Samaan syssyyn silmiin osui kokopaikkaiset ratsastushousut, Domino Saturnit, todella edukkaaseen hintaan. Pakkohan oli nekin ottaa kokeiluun. Nyt kun olen ratsastanut sen vähintään 5krt/vko alkavat housut kulumaan kovempaan tahtiin kuin ennen. Tai sitten uudet housut ovat tosiaan laadultaan jotain ihan muuta kuin ennen vanhaan, mutta oli miten oli, uusia tarvitaan. Noh, nämä housut tuskin ovat laadultaan parasta, mutta istuvat kivasti ja väri on miellyttävän neutraali sininen, joten kiitämme!


Lähtipä tilaukseen myös uudet takasuojat. Tulin hankkineeksi kesän alussa Ukolle karvavuoratut koulusuojat Puuilosta. Siellä oli vaan L-kokoa, joten tilasin Börjesiltä M-kokoiset etujalkoihin. Suojat ovat samaa mallia, sopivat siis hyvin yhteen, vaikka eri merkkiset ovatkin. Sisäpinta vaan on kertonut ihan omaa tarinaansa laadusta. Börjesin Protector-suojien teddyvuori on pysynyt pehmeänä, missä taas Puuilon Busse-suojan tekolammas on mennyt ihan nukalle, vaikka suojista on harjattu hiekat joka käyttökerran jälkeen.


Kuvasta näkyy tilanne kivasti. Teddy pysyy pehmeänä, missä tekolammas on litassa ja paikoittain niin kuluneen karheaa, etten välitä moisia päivittäin käyttää. Mutta uudet etusuojia vastaavat nyt toivottavasti ajavat asiansa :)

Vielä himottaisi käydä Hööksillä riehumassa, napata mukaan suitset, jotkut anatomisesti muotoillut kuolaimet, riimu, uusi vg 1-hyväksytty kypärä, kengät ja saappaanvarret ruskeana ja vielä jotain mikä alkaa liikkeessä himottaa. Suitset yritin jo käydä hakemassa, mutta mustia on tulossa vasta kuun vaihteessa, joten niiden ja loppujen kanssa sinnittelen vielä tovin. Rahanmenoa ei vaan voi estää, tilaukseen lähti taas iso satsi ruokaa, kivennäistä ja lisäravinteita. Tavarataivas kukoistaa, minkäs teet :D

2 kommenttia:

  1. Kokeile harjata noi "lampaankarvat" sellaisella koiran harjaamiseen tarkoitetulla karstalla! Tekee ihmeitä noille, samoin esim Mattesin oma pesuaine ja pesun jälkeen karstalla käsittely :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karsta meillä on käytössä ja koitinkin ensiapuna pestä ja harjata nuo kunnolla, mutta peli oli jo menetetty. Jäävät varasuojiksi :)

      Poista