maanantai 25. heinäkuuta 2016

Tilannepäivitys

Voi jestas kun aika juoksee, viime päivityksestä taitaa olla yli viikko!


Päivät ovat kyllä niin täynnä nyt kesäaikaan, kun olen hevosen ja töiden ohessa yrittänyt mahduttaa aikatauluuni hieman sosiaalista elämää ja muuta tekemistä. Viime viikonlopun sain täysin hevosvapaata ja nautin mökkeilystä, josta tosin toin mukanani ampiaisenpiston, joka vielä aiheutti aika ruman ihotulehduksen, mutta kai se hinta oli maksettava ;)



Ukko on nyt kuukauden laitumella oltuaan vihdoin alkanut vähän lihoa. Tosin massaa ei näytä tulevan niinkään leveyssuunnassa, jolloin kylkiluut vihdoin häviäisivät näkyvistä, vaan nimenomaan vatsan alle. Joudun oikeasti kohta ostamaan uuden satulavyön, kun pituus ei meinaa riittää edes ensimmäisiin reikiin! Tämän hevosen kanssa kyseessä on tosin positiivinen ongelma, joten tulkoot rasva minne vaan, se on tervetullutta!

Ehkä voimme kiittää laidunta, tai lämpimiä kesäpäiviä, mutta hevonen on ollut enimmäkseen rento ja miellyttävä ratsastaa, muutenkin kaikessa käsittelyssä kuin ihmisen mieli. Se sietää jo hieman paremmin ärähtelyä, joka alussa aiheutti suuren hädän ja dramaattisia reaktioita. Suihkepullon pelkääminen jatkuu edelleen, mutta olen harjoitellut suihkuttamalla ötökkömyrkkyä harjaan hevosen vieressä, jolloin se säpsähtää ääntä, muttei sentään kiipeä pitkin heiniä. Ja saa sitä harjan kautta jotain siihen hevoseenkin levitettyä.


Ötökät ovat kyllä yksi riesa: vatsanalus on syöty moneen otteeseen ja siellä on ruven jäljiltä karvattomia laikkuja. Ukolla oli myös aika iso puremahaava, josta oletan, että hän on ihan itse haukannut iholtaan paarmaa ja samalla nahkansa rikki. Ötökkäloimi joka meillä oli käytössä oli ihan hyvä, mutta paukamia hevosessa oli silti ihan koko kropassa, eikä loimen vatsaläppä kattanut kovin suurta aluetta. Mutta väliäkös tuolla, sain eräs ilta hyvin pimeän kuvaviestin, jonka hämmentyneenä avasin isommaksi ja siinähän se komeili, pieni heppanen loimenriekale kaulassa. Mitä lienee käynyt, loimi on valahtanut jotenkin, poljettu jaloissa hajalle ja jäljelle ei jäänyt mitään. Onni onnettomuudessa hevonen ei ole jäänyt pahasti kiinni, eikä tapahtumassa hajonnut muuta kuin kaapu.

Mutta mitäs me, jatketaan jumppailua ja nautitaan kesästä, kun lämmintä on luvattu. Tehkää samoin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti