perjantai 30. tammikuuta 2015

Wellness-päivä

Herra Z sai tänään nauttia oikein viiden tähden palvelusta.
Itse raahustin tallille jo seitsemältä, tarjoilin herralle (ja koko tallille) aamupalaa ja sitten saapuikin hieroja Sari Kuupakko.

Jo jonkin aikaa Zeta on ollut hieman vino ja vasen kierros on ollut huomattavasti hankalampi. Kovasti olen yrittänyt heti alussa taivutella sisään ja ulos, sekä jumppailla muutenkin, mutta tiesinhän minä ukkelin olevan oikeasti jumissa.

Sari testasi Zetan liikkuvuutta aluksi taivuttamalla jalkoja hieman. Heti kävi selväksi, että koko oikea puoli on ihan juntturassa, siinä missä vasemmalla puolella ongelmia ei ollut. Hevonen oli aivan toispuoleinen. Siinä sitten leivottiin ja nujutettiin, ja lopussa jalat taipuivat saman verran.

rento ukkeli


Tehtäväksi saatiin porkkanajumppa, jotta Zeta ihan omaehtoisesti taivuttaisi ja venyttäisi itseään auki. Ratsastaessa taivutellaan toki myös ja tehdään mielellään väistöjä. Puomityöskentelykin olisi hyväksi lapojen liikuttamiseksi.

Hierojan jälkeen paikalle saatui kengittäjä ja Z sai vihdoin uudet popot. Herra kun on tässä vuorotellen tiputellut takakenkiään, jotka on napautettu tallinpitäjän toimesta näppärästi kiinni, kunnes toisessa kaviossa oli vähän rispaantumaa. Jätettiin tuo jalka ammattilaiselle. Hevosen liikutus onkin sitten ollut vähän epämääräistä pari päivää. Onneksi lunta on riittänyt niin, että on uskaltanut edes jotenkin liikuttaa, kun on ollut pehmeä pohja.

No nyt helpotti. Ja kyllä pojan kelpasi päästä tarhaan rälläämään ponikaverinsa Laikun kanssa, kun itse jäin talliin lappaamaan paskaa. Ihana vapaapäivä, 8h tallilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti